Ga naar de inhoud

Over het werk

Als inspiratiebron voor het werk van Wiep geldt haar eigen woonomgeving, het Noord-Friese platteland met de vele terpdorpjes, gelegen aan de waddenzeekust. Van daaruit heeft ze zicht op Ameland, het eiland waar ze een aantal jaren heeft gewerkt. Ze voelt zich thuis in deze omgeving met vele vergezichten en het fantastische licht.

Inspiratie doet ze ook op wanneer ze op reis is. Veel indrukken, van nabij of van ver, worden meegenomen in het creëren van haar werk. Ze is in haar werk op zoek naar haar eigenheid.

Om haar diverse werk gestalte te geven wordt gevonden materiaal als uitgangspunt genomen, dat kan van alles zijn; verroest ijzer, touw, glas, papier, beton, lava, zand, botjes, stenen, panelen, etc. Er ontstaat een proces van ontwikkelen, combineren en uitproberen. Op intuïtieve wijze gaat ze te werk en dat resulteert in assemblages met een herkenbare stijl, ook wel omschreven als lyrisch abstract.

Om eerder genoemde materie te verwerken, maakt Wiep gebruik van o.a. acryl- en olieverf, pastel- en oliekrijt. Werken met gemengde technieken verdient duidelijk haar voorkeur.

Haar werk, zowel in het platte- als het ruimtelijke vlak, is zeer divers waarbij een geheel eigen sfeer ontstaat. Dat heeft ook te maken met het feit dat alle materie al een verhaal en geschiedenis kent. Met dat gegeven kan ze haar fantasie erop loslaten om er vervolgens zelf weer een eigen verhaal en geschiedenis van te maken. De mogelijkheden zijn wat haar betreft oneindig op het gebied van experimenteren.

Ze exposeert de laatste jaren op diverse locaties en ze geeft naast haar werk in het onderwijs ook workshops om haar enthousiasme door te geven aan anderen.